fbpx

VODENA VADBA Maribor

 Vodena vadba je oblika rekreacije kjer oseba trenira po napotkih voditelja – trenerja. Namenjena je boljšem počutju, izboljšanju zdravja, telesne pripravljenosti, ki zajema vzdržljivost, gibljivost, koordinacijo ter v sodelovanju z prehranskim načrtom izgubo telesne maščobe in odvečnih kilogramov. Skratka gre za obliko telesne preobrazbe. Pod izraz vodene vadbe spadata: skupinska in individualna vodena vadba. So primerne za osebe vseh starostnih skupin. Gre za princip vadbe pri kateri vam ni potrebno razmišljati preveč oziroma bi vam bilo potrebno načrtovati vadbe. Slednje prepustite osebnemu trenerju, ki bo s svojim strokovnim znanjem in izkušnjami poskrbel za natančen načrt vadbe v katero je zajeto: aktivno ogrevanje, intenzivnost vadbe, ki se stopnjuje ter ohlajanje pri katerem se intenziteta gibov postopoma znižuje. Seveda ne smemo tukaj izpustiti, da je voditelj vadbe tisti, ki v glavni meri skrbi za pozitivno dobro vzdušje in motivacijo.

Izbira vodene vadbe – katera je za vas?

Rdeča nit vseh vodenih vadb je delo v skupini. Človek je družabno bitje in v M2X CLUB fitnes MB naši člani dosegajo najboljše rezultate z vadbami v skupini. Obdati se s pozitivno energijo in podobno mislečimi je recept za uspeh poznan že dolgo časa. Pozitivna medsebojna podpora deluje zelo dobro na dvig samozavesti, motivacije in učinkovitejše izvajanje vadbenega načrta. Vsaka vodena vadba ne ustreza vsakemu. Vodena vadba v skupini – katero v M2X CLUB fitnes Maribor najpogosteje izvajamo mora ustrezati posameznikom znotraj te skupine. Potrebno je uskladiti urnik, potek in stopnjo vadbe ter cilje, ki so si jih člani zadali doseči. Za izpolnitev vseh teh meril poskrbi vaš osebni trener, izbere v posvetovanju s posamezniki primerni termin vadbe, glasbo, vzdušje, oceni koliko interakcije z vadečimi je potrebno imeti ter kakšen način vodenja izbrati.

Zaključek: dober občutek in počutje med vadbo = boljši in hitrejši rezultati vadbe.

Značilnosti vodene vadb

1. Motivacija

Solo izvedba treninga oz. vadbe lahko hitro postane monotona in dolgočasna. Sčasoma izgubimo začetni zagon, k temu pripomore tudi slabo izdelan načrt in vadba ni več izziv. Vztrajati je čedalje težje saj moteči faktorji prevzemajo pobudo. V takšnih trenutkih je pomembno, da imamo nekoga, ki deluje kot zunanji motivator, ki nas motivira kadar se nam zdi, da je motivirati samega sebe praktično nemogoče bodisi zaradi utrujenosti, nejevoljnosti in imamo občutek, da »itak« nima smisla se dalje mučiti še z vadbo

Greš v klasični fitnes, daš slušalke v ušesa in se zapreš v svoj svet, kjer pa ti pogosto primanjkuje motivacije za super oddelan trening

  • Utrujenost: morda sami niste dovolj izkušeni in strokovno podkovani, da bi si znali oceniti in izbrati obliko vadbe, ki vas ne bi dodatno izčrpala ampak izboljšala splošno počutje ter poskrbela za boljšo regeneracijo za naslednji dan. Vse to je osebnemu trenerju domač teritorij in znal bo sestaviti vadbo, ki vam bo pomagala premagati utrujenost.

Osebni trener je tudi motivator, ki vas »žene« naprej po počitku ali v primeru, da se vam zdi, da ne zmorete dokončati vaje. Zgodilo se bo, da boste obdani z ljudmi, ki morda imajo podobne težave in se soočajo z utrujenostjo ali so brez volje, a vendar vztrajajo in želijo dokončati vadbo. To vam bo prililo dodatno potrebno motivacijo in občutek, da niste sami v tem položaju. Vzpodbuda in sočutje sta dva izmed gradnikov dobre atmosfere v M2X družini.

2. Vodenje pod strokovnim vodstvom

Naš vadbeni center v Mariboru ima vodeno vadbo katero sestavljajo tri ključne komponente: aktivno ogrevanje, vadba, aktivno ohlajanje. Izvaja se pod nadzorom strokovnjaka – osebni trener in vsak posameznik dobi sebi prilagojeno obremenitev in intenzivnost treninga. Vse to je potrebno imeti znotraj skupinske vodene vadbe, če želimo varno in uspešno izvajati in dosegati cilje.

3. Raznolikost

V našem fitnesu v Mariboru je naloga trenerjev, da s kombinacijo različnih vaj in načinov izvajanja treningov skombiniramo znova nekaj novega in drugačnega, torej iščemo način kako postaviti zmeraj nove izzive našim članom. Z vodeno vadbo ter z rekviziti v fitnesu imamo na voljo mnogo različnih načinov kako načrtovati treninge.

Včasih sem počel vedno eno in iste vaje, tukaj pa je vedno nekaj novega. Zame je to najboljša vodena vadba v Mariboru.

PRIDI IN PROBAJ!

V M2X CLUB fitnes Maribor se lahko prijavite na prvi brezplačen preizkusni trening, tako boste najlažje ugotovili ali ja ta način treniranja primeren za vas.